Selamlar, geçen hafta instagramda @kozalakev ile paylaştığımız #yeşillenmehareketiv nin ilk gönderisine gelen yorumlarda bitki bakmaya başlamak isteyen fakat deneyimi olmadığı için cesaret edemeyenler ya da bugüne kadar kötü deneyimleri olanlar olduğunu görünce, bu haftanın konusu da kendi kendisini belirlemiş oldu.
Siz de “Ben zamanında kaktüs bile öldürdüm, hiç bitki bakamıyorum” diyenlerdenseniz, tam da yerine geldiniz.
İşte, bitki bakımı konusunda hiç tecrübesi olmayanların da rahatlıkla bakabileceği, bakımı kolay 10 bitki ve bakımları hakkında birkaç minik ipucu :)
Zamia / ZZ (Zamioculcas Zamifolia): Bu bitkiyi alın ve unutun. Hatta hakkında bir deyiş bile var; “Zamia’yı öldürmenin tek yolu, onu sulamaktır”.
Kauçuk (Ficus Elastica): Hem iç hem dış mekanda bakılmaya uygun, iç mekanda bakılırsa direk güneş ışığından yanmayacağı bir noktada konumlandırılmalıdır.
Kılıç çiçeği (Sansevieria): Bu bitkinin tüm türleri de hiç bakım istemeyen, hatta her devlet dairesinde bile bir köşede yıllaarrr boyu yaşadığı için ‘devlet memuru’ diye esprisi yapılan çiçeklerdir.. Yeter ki iyi ışık alsın..
Salon Sarmaşığı (Pothos): Salonunuzu kolayca balta girmemiş ormana çevirebilecek, çok da kolay çoğaltılan bir bitki.. Aman dikkat, evcil hayvanlar için hayli zehirli..
Difenbahya (Dieffenbachia): Bu bitki de çocukluğumuzda hemen her salonda olan bir bitkiydi. Bakımı çok kolay, fakat hem küçük çocukların, hem de hayvanların yutması durumunda yüksek toksisitesi olan bir bitki.
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa): Uzun ömürlü, büyük, nemli ortam seven ama güneşten de nefret eden bir bitkidir.
Telgraf Çiçeği (Tradescantia): Telgraf çiçeklerinin tüm türleri her yola gelir, istediğiniz ortamda rahatlıkla büyütebileceğiniz, sarkan ve çok şık bir bitkidir.
Mum Çiçeği (Hoya Carnosa): Mum çiçeğine çiçek açtırmayı başarmak zor olsa da bakımı çok kolaydır. Boool güneş her derdine devadır.
Şeflera (Schefflera): Yine çocukluğumuzda her evde olan bitkilerden biri şeflera.. Her ortama, her ihmale göğüs gerer kendisi.
Yuka (Yucca): Yucaları fazla sulamaya gelmez, bakım koşulları kolaydır, eğer koşullarına uyarsanız sizi hiç pişman etmez.
Bakalım hangisiyle başlayacaksınız.
Bu arada, bitki bakımı için işinize yarayabilecek ürünler burada .
Comments