top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

SIFIR ATIKLA YAŞAMAK MÜMKÜN DİYEN KADIN: LAUREN SINGER

Güncelleme tarihi: 27 Ara 2018



Bir TED konuşmasında denk geldim Lauren Singer'a; TEDxTeen'de konuşan (konuşmayı izlemek içinşurayalütfen) Lauren Singer; önce bir küçük kavanoz gösteriyor, içinde son 1 senede ürettiği/neden olduğu çöp var. Sadece bir minik kavanoz! Lauren, bu konuşmada neden çöp üretmeyen bir hayatı tercih ettiğini anlatıyor.

Müsait olduğunuzda bir 15 dakika ayırarak bu konuşmayı dinlemenizi, üzerine bir de blogu trashisfortossers'ı okumanızı tavsiye ederim.

Sonra da bir dönüp kendinizi sorgulayın; aslında engel olabileceğiniz ne kadar çöp üretiyoruz? Ben konuşmayı dinlediğimin ertesi günü işyerinde içip içip (en azından geri dönüşüme attığım) pet şişe sayısına baktım. İnanılmazdı.

Sonra en kolay erişimi orda bulacağıma inandığım için instagrama girdim ve hesaplar arasında biraz dolaştım. Sonuç inanılmaz. Tamam belki okyanusta bir su damlası kadar ama yine de ilham verici bir çok hesap var. Ve yapılabilecek bir çok küçük hareket. Bunları 28 Günde Sıfır Atık yazımda detaylı olarak bulabilirsiniz ama birkaç örnek vermek gerekirse :

- Eğer sık sık Starbucks/Nero gibi kahvecilere gidiyorsanız termomug da denen, hafif termoslarınızı yanınızda taşıyın, kahvenizi kağıt bardakta değil bunlarda alın, hatta mason jar diye tabir edilen ikonik (burda limonata için vs meşhur olan) bardak kavanozlardan alıp dışarda alacağınız tüm içecekler için kullanabilirsiniz.


-Eve yemek söylediğinizde plastik çatal, pipet vs istemeyin.

- Artık Türkiye'de de bulunan bambu diş fırçalarını tercih edebilirsiniz.

Başlangıç kiti yazım ise burda.




1.945 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page