top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Sıvı Sabun Yapmaya Var Mısınız ?

Siz de el yıkarken ya da duşta temizlik için sabun kullanıyorsanız ufalan sabunlar sizin de sorununuz olabilir. Elimizdeki parça sabunları ufak olarak kullanmak zor olabiliyor, bu parçaları birbirine yapıştırmak ya da bir tül kese içinde biriktirip kullanmak mümkün. Ben size bir öneri daha sunmak istedim.

Evimizde kullandığımız katı sabunlar bir süre sonra bildiğiniz gibi ufalıyor ya da parçalanıyor. Bizim evde sabunların parçalanmasının en büyük nedeni çocukların yumuşayan sabunları mıncıklayarak küçültmeleri, o yüzden birbirine eklemeye çalışmak yerine başka ne olabilir dedim: Cevap sıvı sabun. Ben ilk kez denedim, baktığım tariflerde 1 bardak rendelenmiş sabuna 3-4 Bardak su ekleyen vardı ama bana çok geldi.. Ben yaklaşık olarak 1’e 2,5-3 bardak gibi su ekledim. Bir de ben rendelemeyi unuttum.: ) Siz unutmayın, rende sabunla çok daha hızlı olur. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar ocakta tuttum. Sonra da ılınması için bir bitki çayı demliğim var. Ona döktüm. Amacım sonra da onun agız kısmıyla rahatça elimdeki kaba dökmekti. Hunim yok : ) Ilındıktan sonra farklı sabunları birleştirdiğim için ortak bir koku olsun diye tamamen keyfi olarak 2 damla nane uçucu yağ ekledim. Gıda boyasıyla renk vermek de mümkün. Boya da uçucu yağ da tamamen size kalmış. Bugün 5. Günü, kıvamı biraz 2. Günde biraz daha oturdu. Yoğun klasik bir market sıvı sabun dokusu yok ama temizlik hissi olarak güzel. Yoğunluk için gliserin ekleyenler var. Ama evde genelde olan bir malzeme değil.


Başta yazdığım gibi sıvı sabun yerine parçaları birbirine yapıştırmak ya da bir tül kese içinde biriktirip kullanmak da bir çözüm, sizden ayrıca başka bir yol olarak rendeleyip ufaltıp deterjanınıza ekleyerek çamaşır yıkamada kullanmak da geldi.


Siz de parça sabunları değerlendiriyor musunuz?

386 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page