top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Doğum çantanızda olması gereken 10 şey (ve fazlası)

Yeni annelik tecrübesizlik demek, insan zaman geçip de geriye dönüp bakınca bunu daha iyi anlıyor.


Bugun sizinle kendi 2. doğumumdan hareketle doğum çantanızda olması gerekenleri anlatacağım.


İkinci doğumumda hastaneye bir kabin boy valiz bir de günlük çantam ile gittim. Kendimce tam ve pratik bir çanta hazırlamıştım ama hastaneden çıkarken kendimce azalttığım doğum çantamın yine de çok kalabalık olduğunu fark ettim.


Sezaryen doğum olduğu için hastanede 2 gece kalmam gerekti. Yaklaşık 2,5 gün boyunca ihtiyaç duyduğum her şeyi aşağıda sıralıyorum, aralarında benim götürdüğüm ama hastanede zaten olan şeyler de var, onları da belirteceğim.

Anne için;

2 Gecelik, 1 sabahlık

2 Emzirme sütyeni

1-2 çift çorap

2-3 iç çamaşırı (tek kullanımlık külotlar da alabilirsiniz, ben ilk doğumumda onlardan kullanmıştım ama zaten yetişkin bezi verildiği için gerek kalmıyor)

Lanolin Göğüs Ucu Kremi

Diş fırçası, macunu, hastanede yıkanacaksanız seyahat boy şampuan, deodorant, dilerseniz makyaj malzemesi

Cüzdan, telefon, şarj aleti gibi kişisel eşyalar

Hastane çıkışında giymek için kıyafet

Hastane için terlik (ben kendi terliğimi götürdüm ama otellerde olduğu gibi tek kullanımlık terlik olabiliyor. İlk gün yoğun kanama olabileceği için başta onu kullanmanızı öneriyorlar)

Yetişkin boy ped (ben normal ped götürdüm sonra da hastane zaten ped verince kullanmama gerek kalmadı)


Kendim için olan eşyalardan terlik ve ped gereksiz oldu yani, bir de ben çok terlersem diye 3 gecelik götürmüştüm ama 3. gün zaten hastaneden çıktığım için gerek kalmadı. 2 gece kalınacaksa her şeyden 2'şer almak ideal olacaktır.


Bebek için;


2-3 body ve tulum

1-2 çift çorap

1 çift eldiven

1 şapka (bu 4 madde için ben kıyafet setleri yapıp buzdolabı poşetlerine koymuştum. Ancak ben bebek kaç kilo gelir emin olamayıp hem yenidoğan hem de daha büyük kıyafet koymuştum, en çok abarttığım kısım da bu oldu. Aslında şimdiki aklımda evde bu setleri hazırlar sonra bebeğe göre evden getirtirdim zaten eve gidip gelen birileri oluyor. Daha ilk günler olduğu için henüz çiş sızıntısı filan gibi kazalar da pek olmuyor)

1 Battaniye (hastanelerde genelde tam bir set oluyor ama siz kendi battaniyenizi isteyebilirsiniz diye 1 tane ekledim).

Müslin Bez: Ben 2 tane götürdüm, oda çok sıcak olduğunda battaniye yerine serdim ve benden başkaları kucağına almak istediğinde omuzlarına serdim.

(Kış ise) Astronot Tulum

Bebek bezi (hastaneden verildi bize, sizin de önden arayıp sormanızda gerek var, ben belli bir marka istediğim için yanımda götürmüştüm ama zaten aynı bez vardı hastanede de, boşa götürmüş oldum)

Almayın:

Kundak: Şimdi evde pratik kundaklardan kullanıyoruz çünkü oğlumun elleri kolları uykusunda onu uyandırabiliyor. Ama hastaneye götürmek gereksizmiş (ki ben götürdüm). İlk günler zaten çok yorgun oluyor ve battaniye de aynı işlemi görüyor.

Pişik Kremi: bebekler malum ilk günler mekonyum denen siyah bir kaka yapıyor. O da pişik yapmazmış. Ben koca bir kutu pişik kremini boşa taşıdım:)

Biberon, emzik, silikon göğüs ucu, süt sağma makinesi: ilk günlerde biberon yerine kaşıkla, enjektörle ya da kadehle besleme öneriliyor, emzik vermek için de en az 10-15 gün (hatta 45 gün en ideali deniyor) beklemek gerekiyor. Emzirme başlamadan ihtiyaç duyup duymayacağınız belli olmayan göğüs kalkanı, ucu gibi ürünlere de gerek yok. Gerekirse zaten hastane etrafındaki eczanelerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Süt sağma için de yine bebek hemşireleri size destek olacaktır. Boşuna evden taşımayın. Ben bunları ilk doğumda hastaneye götürmüştüm. Bu sefer boşuna taşımadım.


Sizin benzer bir tecrübeniz olduysa fazladan yanınıza aldığınız neler var?

Henüz alışveriş yapmadıysanız şu liste işinize yarayabilir: https://ty.gl/sqcngeal27


138 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page