top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Haziran ayında #turkisiminsgame denemek isteyenleri buraya alalım


Bugün sizlere bir bahar temizliği çağrısı yapmak istiyorum. Bugün ayın ilk günü, haziran ayının ilk günündeyiz ve ayların ilk günleri #turkisiminsgame oynamak için gerçekten çok ideal.

Belki daha önce videolardan gördünüz ya da Instagram hesabımı (@turkisiminimalizm) takip ediyorsanız oradan da aşina olabilirsiniz. Ayın birinci gününden başlayıp son gününe kadar her gün birer tane arttırarak eşya eliyoruz. Yani şu anda Haziran ayı 30 gün sürecek, 30 günün sonunda 465 tane eşyaya veda edeceğiz.


Eğer siz de isterseniz tek başınıza ya da bir arkadaşınızı davet ederek bu oyuna dahil olabilirsiniz. Oyuna dahil olmak için yapacağınız tek şey:


Her gün bilinçli bir şekilde bir, iki, üç şeklinde arttırarak eşyalarınız ile vedalaşmak. Bilinçli bir şekildeden kastım ne derseniz: bir eşyayı elinize aldığınızda -elemek istediğiniz eşyayı elinize aldığınızda- 'Ben bu eşyayı kullanıyor muyum, ne zamandır hiç kullanmıyorum,

bu eşyayı veya kıyafeti ben mi aldım, bana hediye mi edildi, alırkenki fikrim neydi?' gibi duygularla biraz sorgulayarak hareket etmek.


Öteki türlüsü sadece bir oyunun içinde olmak ve oyunun hedefine gitmek için yapılmış oluyor. Halbuki bizim amacımız farkındalıkla sadeleşmek. Eğer siz de sadeleşmeye başlamak istiyorsanız bugün ayın kaçı olursa olsun o günden başlayarak oyuna katılabilirsiniz.


Oyuna katıldığınızda sadeleşme görsellerinizi, fotoğraflarınızı Instagram'dan beni de etiketleyerek @turkisiminimalizm yazarak paylaşırsanız ben de onları gün gün -her gün bir tane yayınlayacağım kimseyi sıkmamak için hem paylaşacağım.


Bizim amacımız çöp çıkarmak değil, bunu arada soranlar oluyor. Hoş bu oyuna katıldığınızda evinizde gizlice biriken çöpleri de göreceksiniz, yani böyle kırık oyuncaklar -eğer bir anneyseniz- lastiği bozulmuş tokalar gibi aslında çöp olan ama farkında olmadığınız şeyler de artık dikkatinizi çekecek. Bazı şeyler tamir olup hayatınıza belki geri dönecek ya da belki başkalarının hayatlarında yeni yerler bulacaklar.


Bazı şeyleri bağışlayacaksınız, belki bazılarını ikinci el platformlarında satıp para kazanacaksınız ve sonunda 450'yi aşkın eşyaya veda etmiş ve kesinlikle daha fazla ferahlamış ve rahatlamış olacaksınız.


Hadi beraber bir eşya temizliğine girişelim mi?

459 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page