top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Sizce gezegeni kurtarmak için süper kahraman mı olmak gerek?

@LeviHildebrand benim çok sevdiğim bir Youtuber, her videosunu böyle açıyor, tam olarak söylemek gerekirse, burası dünyayı kurtarmak için kahraman olmak gerekmediğini kanıtladığımız kanal.  Çok yeni bir video paylaştı ve benim en sevdiğim konulardan olduğu için sizle de paylamak istedim. Bundan daha önce Levi, kalitelerini test etmek için 3 gri t-shirtü sık sık giymişti, aslında amacı bu olmasa da bu dönemde hiç kimsenin, aynı tshirtleri giydiğini fark etmemiş olduğunu görüyor (şaşırtıcı mı? : ), bence değil) 



Biraz daha ileri giderek çok sade bir kombin belirliyor: gri tshirt ve toprak rengi şort (aynı tonlarda 3 tshirt 2 şort bir de pantolon). Bu dönemde InstagraM’da, YouTube’da bir sürü içerik paylaşıyor, tiktok videoları çekiyor, hatta reklam filminde bile oynuyor. Ama kimse; Levi, sen hayırdır demiyor: )  Bu dönemden çıkarımları ise şöyle;  Eğer hepimiz “diğerlerinin ne giydiğimizi bu kadar önemsemediğini anlasaydık, bu kadar şeyi satın almaya meyilli olmazdık.  Zevkimize uyan az sayıda kıyafet almamız demek hem paradan tasarruf etmemiz hem de gezegene verdiğimiz zararı azaltmamız anlamına geliyor.  Ve tabii ki en dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de aldığımız kıyafetlerinin kaliteli olması. Her zamanki gibi dipnotumu düşeyim, herkes üniforma gibi tek tip giyinsin gibi bir düşünsem hiçbir zaman yok. Aksine kıyafetlerimiz bizim çoğu zaman dışarıyla iletişime geçtiğimiz ilk yer (selam @zeyneperkan :) ) ama böyle deneyler aslında kimsenin bizim kaç kıyafetimiz var, hangisi yeni gibi konularda sandığımız kadar önemsemediğini hatırlatmak adına önemli. DİYORUM AMA şunu da hatırlıyorum Mathilda Kahl’ı paylaştığımda bunun tersi yönde de çok yorum geldi. 


Mathilda'nın yazısını da buraya bırakayım okumak isteyenler için: İşe her gün aynı şeyleri giyen reklamcı Siz ne düşünüyorsunuz? 

588 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page