top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Kullanmadığınız eşyaların tozunu daha ne kadar alacaksınız?

Güncelleme tarihi: 12 Şub 2020


Dijital sadeleşmeden bahsederken kendime attığım maillerden bahsetmiştim. Aklıma birden bir fikir geldiyse genelde kendime mail atıyorum, bu sayede maillerimi kontrol ederken notumu da mutlaka görmüş oluyorum. Bazı notlarım için hemen harekete geçerken bugünkü yazının konusu gibi bazı şeyler ise tam 1 yıl (bazen daha fazla) bekleyebiliyor. 


Peki ne bugunun konusu:) evimizde tuttuğumuz hatta temizliği, bakımıyla uğraştığımız ve buna rağmen kullanmadığımız eşyalar. Benim aklıma ilk olarak çok özenerek aldığım (ben de çok saçma alışverişler yapabiliyorum bazen) ayak masajı aleti geldi, kahverengi süet kocaman iki ayaklık bir çizme düşünün. Hayalimde onu her akşam eşimle sırayla kullanmak vardı, zaten bu nedenle de ona bunu doğumgünü hediyesi almıştım. 


Hiç kullanmadık desek yeridir. Bir de deli gibi toz tuttu, kullanmadığım şeyi sürekli temizlemek zorunda kaldım. Sonunda bir uygulama üzerinden düşük fiyata da olsa sattım. En azından ilgisi olan birine gittiğini umuyorum. 


Düşününce ne gereksiz zaman ve emek kaybı değil mi? Belki hiç kullanmayacağın belki de kırk yılın başı bir işine yarayacak eşyalar için yer ayırıyorsun, yetmiyor temizliyorsun, vaktini veriyorsun. 


Size daha başka gerçek örnekler verebilmek için  bir de daha önceki sadeleşerek özgürleş katılımcılarına sordum. Öncelikle bu tip eşyası olmayanlar cevap verdi. Kalp kalp kalp. Ne güzel. Ama tabii ki yine de birkaç tane örnek geldi. Genelde bozulan, tamir de edilmeyen çay makinesi, süpürge, şarj aletleri gibi şeyler geldi cevaben. Çocuk artık sığmadığı halde bekleyen beşikler (evet gerçekten çoğul) de vardı. Hepsi için acil eylem planı da konuşmuş olduk:) 


Mesela fazladan yorganı olan bir katılımcı vardı, hem yer kaplıyor hem de kullanmasalar da belli dönemlerde havalandırmaları gerekiyordu. Onları aile içinde daha çok kullanılacak başka bir eve transfer etmişler.  Instagram'da bu konuyu sizinle paylaştığımda ise şöyle değişik örnekler geldi:

- Yatakta kahvaltı etmek için ayaklı tepsi - hiç kullanılmamış

- AVM'lerdeki gibi masaj koltuğu - uzun süre toz tuttuktan sonra elden çıkarılmış

-2 tanesi 3 koltuk büyüklüğünde yer kaplayan tekli koltuklar- elden çıkarılmış

- Temizlemeye üşenildiği için kullanılmayan, her mutfak temizliğinde tozu alınan narenciye sıkacağı - yakında satılması umut ediliyor

-ve evlenirken ailelerin zorla verdiği tabak, çanak, yorgan vs'ler

Sizin de böyle örnekleriniz var mı?

513 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page