top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Nişan gibi günlerde davetlilere verebileceğiniz minimalist hediyeler

Hep birine bir şeyi kutlamak için verilen hediyeleri konuştuk ama bir de bazı özel günlerde bu günü kutlamak için gelenlere verdiğiniz hediyeler var. Mesela nişanda, çocuğunuzun doğum gününde gibi. Böyle günlerde bir hediye vermeniz şart değil tabii ama bu da birçokları için artık bir alışkanlık olmuş. Gelenlere teşekkür mahiyetinde bir hediye veriliyor.



Öncelikle bana böyle günlerde verilen hangi hediye çok fuzuli geliyor onu söyleyeyim ; Magnetler, üzerinde fotoğraf olan bir ayraç ya da yine magnetli çerçeve, minik fidanlar (fikri başta hoşuma gitse de genelde çok narin oluyorlar ve kurumaya ya da saksıdan düşmeye meyilli oldukları için onlara da başka bir önerim var size) , defterler (aslında yine güzel fikir olsa da her özel günde yapılınca çok birikiyor, kullanılmıyor., bez çantalar için de sorun bu).

Neler verebiliriz derseniz;

1. Mesela tohum topları, üstelik gıda boyası ile renkli bile olabilir. Bir kullanım yazısı ilk defa görecekler için kolaylaştırıcı olacaktır.


2. Eğer ben tohum topunu beceremem derseniz ekolojik davetiyeler seçerek hem davetiye hem de yine tohum görevi gören kartlar da kullanabilirsiniz.


3. Atık iplerden kilim gibi örülmüş kitap ayraçları yapabilirsiniz.


4. Sabunlar da gerçekten kullanılacak ve atıksız bir hediye önerisi. Hele yanında el örmesi bir lif ya da kabak lifi ile gelirse


5. Küçük cam tüplerde sevdiğiniz bir çay karışımı ya da çekilmiş kahve de çok iyi fikir. Yine bu formatta kuş yemi ya da kedi maması da verebilirsiniz.


6. Direkt toprağa dikilecek fidanlar kuruyabiliyor ama minik saksısında vereceğiniz succulent ya da kaktüsler hem dayanıklı olacaktır hem de alan kişiyi mutlu edecektir.


7. Ailede örmeyi seven biri varsa pazara, markete giderken kullanılan ve plastik poşet kullanımını engelleyen file çantalar da çok güzel bir hediye seçeceği.


8. Lavanta keseleri benim için asla çok olmayan hediyelerden. Her çekmeceye onlar biterse ayakkabıların içine koyabilirim, ya da yastıkların belki de nevresimlerin arasına. Bu yüzden en sevdiğim hediye önerilerinden biri. İster süslü ister sade, yapabilir ya da hazır da alabilirsiniz.


Siz de lütfen önerileriniz varsa paylaşmayı unutmayın.

1.379 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page