top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Evdeki Vakti En Verimli Şekilde Geçirmek İçin 10 Öneri

Güncelleme tarihi: 3 Eyl 2020

Herkese merhaba. Geçtiğimiz haftaki açıklamalardan sonra benim gibi bu dönemi mümkün olduğunca evlerde geçirmeye karar verenler için bazı öneriler hazırladım. Bazıları dün hikayeme cevap veren sizlerden geldi. Önerilere geçmeden önce duruma bakış açımızı bir karantina gibi değil de daha güvenli bir ortam yaratmak için bir seçim olarak değiştirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Umarım bu seçim gerçekten faydalı da olacak. Tabii ki tek başına olmakla kalabalık olmak ya da çocuklarla olmak farklı durumlar, bu öneriler kendinize bir süre kaldığında bununla ne yapacağınızla ilgili daha çok: ) Kendinizi sadece TV/ Youtube/ Netflix e kaptırmadan önce (ki bu çok olası, kendimi de bu döngüde çok tutmamak hedefim) başka neler yapabiliriz hatırlamak. Öncelikle bol su içmeyi, mümkün oldukça hareket etmeyi, açık havada zaman geçirmeyi ve sevdiklerinizi aramayı unutmayın diye başlamak istiyorum. Sonra neler yapalım?



  1. Bahara girerken sizce de eve el atmanın vakti değil mi? Katılmak isteyenlerle ben bugünden itibaren 31 günlük bir #turkisiminsgamemart başlatıyorum. Evi sadeleştirmek, elimizdeki eşyalara, alanlara bakmanın tam da zamanı.

  2. Biliyorsunuz cesaret ettim ve sonunda evde yeşillendik. Sizin de bahçeniz varsa bahçeyle yoksa saksılarla evde güneşli bir yerde ilk adımı atmak için güzel bir zaman olabilir.

  3. Yeni tarifler denemeye ne dersiniz? Hele de evde birileri varsa hadi beraber mutfağa girin. O alıp da bir türlü denemediğiniz baharatı bir yemeğe ekleyin, alıp da kıyamadığınız örtülerinizi serin, sevdiğiniz tabakları çıkarın. Bu dönemde moralimizi yüksek tutmak, sevdiğimiz şeylerle çevrili olmak önemli.

  4. Hareket etmeyi unutmayın demiştim ya, buna bir de 10 dk meditasyon eklesek şahane olmaz mı? Benim tercihim sabah güne başlarken ama pek başaramıyorum, günü kapatırken de müthiş olur.

  5. Kitaplarınıza alıcı gözle bakın, uzun zamandır okunmayı bekleyenler, yarım kalanlar, ödünç alıp veremedikleriniz. Kendinize gerçekten okumak istediğiniz, ilginizi çeken kitaplardan bir liste yapın ve okumaya başlayın.

  6. Udemy, Coursera gibi platformlar, cambly gibi uygulamalar var. 21 günlük bir öğrenme maratonuna ne dersiniz?

  7. Evdeyim diye kendinizi salmayın. Hatta bence fırsat bu fırsat normalde giymeye tereddüt ettiğiniz giysileri kombinleri yapın, Sizi ne, neden rahatsız ediyor - ya da denemeden bilemezsiniz belki de hiç rahatsız etmiyormuş meğer diyeceğiniz aydınlanmalar için dolabınıza dönün, saçınıza farklı modeller deneyin.

  8. Kenarda köşede kalan el işleriniz, biriktirdiğiniz ya da ertelediğiniz projelere el atın. Mesela geçtiğimiz yılın en iyi 20 fotoğrafından bir albüm yapın. Ya da bıraktığınız örgü, boyama, müzik aleti çalma… buna geri dönüp bir şans daha verin. Olduysa ne güzel, olmuyorsa da bununla ilgili şeyleri artık evinizde tutmayın.

  9. Özellikle evde tek değilseniz beraberce ekransız zaman geçirecek oyunlar düşünün. Çocuklarla lego oynamak gibi şeyler ya da kutu oyunları, satranç zar ve pul sesinden rahatsız olan yoksa tavla veya isim şehir gibi biraz nostalji.

  10. Her anımızı illa ki bir şey yaparak geçirmek zorunda değiliz. Sadece durun, bakın, gerçekten görün ya da hayal kurun.  

Ah 10 maddeye geldik ama liste bitmedi aslında. Müzik dinlemeyi unutmayın. Sevdiğiniz, duyunca şöyle bir elinizle ayağınızla ritim tutturan müzikler güzel gelmez mi mesela? Sizler de bunlar arasından yapacaklarınızı ya da listede yer almayan farklı fikirlerinizi lütfen paylaşın. Bu yazıyı ise bu fikirlerin iyi geleceğini düşündüklerinize yollamayı ise unutmayın.


Bu yazıyı beğendiyseniz Akıllı Bütçe'nin şu yazısı da hoşunuza gidebilir: Evde para harcamadan yapabileceğiniz 11 aktivite .

1.324 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page